Uppgårdin larppialue

Uppgårdin larppialue on idyllinen pelipaikka lähellä Ahlaisten kylää. Peltojen ympäröimältä alueelta löytyy kaikki tarvittava: hirsitaverna jossa istua iltaa, laavu jonne oikaista pitkän päivän jälkeen, nuotiokota ruoan valmistukseen, vartiomiesten tupa ja puucee. Pieni lampi alueen reunalla luo tunnelmaa ja koivikko tarjoaa piilopaikan menninkäisille ja muille päivänvaloa pelkääville.

 

Uppgårdin larppialue on Karhuseudun Leader-rahoituksella toteutettu hanke. Hankkeen aikana alueella suoritettiin sekä kone- että hartiavoimin tehtyä maanmuokkausta, rakennustöitä ja raivaushommia satojen talkootyötuntien edestä. Lopputuloksesta voimme olla ylpeitä.


 


Uppgårdin mäen pitkä historia ulottuu satojen vuosien taakse kun aluetta on läänitetty useita kertoja kruunun toimesta. Vuonna 1906 perustetun Nuorisoseuran ensimmäiset kokoontumiset pidettiin Uppgårdin silloisen isännän talolla. Vielä nykyäänkin voi kuulla paikka kutsuttavan Uppgårdin mäeksi, vaikka mäkeä siellä ei enää olekkaan. Alueella voi kuitenkin nauttia sen historiallisesta tunnelmasta. 

Larppien lisäksi aluetta on käytetty erilaisten kylätapahtumien järjestämiseen. Keväisin larppialueen maasto toimii lastenteatterin näyttämönä.