Jos metsään haluat mennä nyt

10.12.2014 20:58

Tuhat vuotta sitten, kun maankamaran aika läheni loppuaan, antoi ylijumala Ukko ihmisille käskyn paeta. Hän johdatti esi-isät turvaan maan alle ja salainen sisäänkäynti suljettiin iäksi. Wanhat puhuvat sellaisista asioista kuin aurinko, sade ja tuuli, mutta kukaan meistä ei enää muista mitä ne tarkoittavat.

 

Ja nyt nuo houkat ovat päättäneet palata maan päälle, vaikka kaikki tietävät ettei siellä ole enää mitään. Pelkkää ikuista pimeyttä. Mutta Kahjo-Keivo väittää käyneensä maankuoren päällä ja kertoo vielä että siellä kasvavat metsät ja lainehtivat viljapellot ihan niin kuin täälläkin. Sanon teille: hulluutta.

 

Niin hyvin kuin tämä maa on meitä kohdellut. Se on meidät ruokkinut ja vaatettanut. Sen helmaan olemme laskeneet vainajamme jo isien ajoista lähtien. Tämä on meidän kotimme. Tämä on Alamaa.

 

Puoliksi tähän maailmaan ja puoliksi jonnekin muualle sijoittuva peli pelattiin keväällä 2012. Peli toteutettiin yhdessä Ahlaisten nuorisoseuran, Oppia ikä kaikki -hankkeen sekä Ahlasten tuubi hankkeen kanssa. Mukana oli paljon ensikertalaisia, jotka nuoresta iästään huolimatta pääsivät hyvin sisälle hahmoihinsa. Myös säät suosivat meitä.

 

Pelipaikan valmistelusta ja vaellusreitin merkitsemisestä erityskiitos metsäneropatti Hannu Nummelinille.