Ohjeita hahmon luontiin

1. Kuka olet?

Keksi hahmollesi perusidea. Esim. ”Olen 35-vuotias ihmismies. Olen kiertävä tarinankertoja.” Eli siis tiivis selostus siitä, kuka olet.

 

2. Mikä on nimesi?

Nimen voi keksiä myös myöhemmin. Valitse nimi jonka muistat. Muista nimeä valitessa myös rotusi.

 

3. Millaista elämää olet elänyt?

Missä olet syntynyt? Keitä perheeseesi on kuulunut ja keitä siihen kuuluu nyt? Miten olet päätynyt nykyiseen ammattiisi ja elämäntilanteeseesi? Miten sinusta on tullut sinä?

 

4. Millainen olet luonteeltasi?

Mieti miten eletty elämä on vaikuttanut sinuun ja muokannut luonnettasi. Oletko varovainen, ahne, vähän yksinkertainen tai erittäin kiltti?

 

5. Miten olet päätynyt tähän tilanteeseen?

Lue pelin alkutilanne ja pohdi miten hahmosi on siihen päätynyt. Oletko tulossa jostain tai menossa jonnekin?

 

6. Toimet ja tavoitteet.

Mieti etukäteen miten hahmosi päivä rakentuu. Millaisessa kontaktissa hän on muihin ihmisiin (ja muihin otuksiin)? Onko hänellä joitain hoidettavia tehtäviä päivän aikana?

 

Hahmolla voi myös olla tavoitteita joita kohti hän pyrkii joko itsekseen tai muita hahmoja hyväksi käyttäen. Tavoitetta/tavoitteita ei tarvitse saada suoritettua pelin aikana, vaan ne voivat olla pitkän tähtäimen suunnitelmia tai muuten niin erikoisia, ettei niitä ole edes mahdollista saada suoritetuksi. Esim. murhasuunnitelma ja sen valmistelu, maailmanvalloitussuunnitelmat, jonkun saaminen rakastumaan itseensä, vallasta syökseminen yms. On paljon tärkeämpää viedä pelin juonta eteenpäin kuin yrittää väkisin puskea omia tavoitteitaan läpi.

 

7. Kontaktit

Jos sinulla on pelissä kontakteja, mieti millainen on suhtautumisesi heihin. Oletteko parhaita ystäviä vai ovatko välinne etäiset? On tärkeä myös sopia yhteisestä menneisyydestä ja miettiä kuinka se on vaikuttanut väleihinne. Mieti myös mitä ajattelet kontakteistasi. Onko joku mielestäsi hölmö tai ärsyttävä, äärimmäisen rakastettava tai ihan saman tekevä tyyppi.

 

8. Pysy annetuissa rajoissa

Suurin osa hahmoista on yleensä tavallisia tallukoita joilla ei ole mitään erityisiä salaisia supervoimia. Neuvottele magiankäytöstä ja aseista aina erikseen pelinjohtajien kanssa. Näiden käyttö ei ole kiellettyä, mutta sinun tulee perustella miksi hahmosi pitää saada käyttää niitä. Esim. noita luonnollisesti tarvitsee magiaa ja sotilas asettaan. Kysy myös lupa aatelishahmon tekoon, sillä näitä ei montaa peliin mahdu. Muista myös huomioida pelimaailma, eli pelataanko nykyajassa, historiassa vai ehkä fantasiamaailmassa.

 

9. Kirjoita ylös ainakin tärkeimmät kohdat

Mitä enemmän kirjoitat ylös, sen syvempi hahmostasi tulee. Hahmon ei tarvitse olla tarinamuotoon kirjoitettu vaan myös ranskalaiset viivat toimivat hyvin. Tärkeintä on että sinä itse tunnet hahmosi hyvin.