Lamen I

10.12.2014 20:57

Myrskyisenä talvi-iltana kreivi Kärpässienen tilalle saapuu vanha shamaani. Hän pyytää kreiviä majoittamaan hänet yöksi. Kreivi ei kuitenkaan siedä silmissään kerjäläiseksi epäilemäänsä shamaania vaan antaa vartiokaartinsa ajaa tämän pois. Shamaani raivostuu ja uhkaa lähettää pahan hengen kreiviä ja hänen palvelusväkeään riivaamaan. Kreivi kehotta tilan asukkaita unohtamaan vanhan ukon höpinät ja jatkamaan elämäänsä normaalisti. Välikohtaus unohtuukin tuota pikaa, kunnes muutamien kuukausien päästä alkaa tapahtua kummia.

 

Ensin päärakennuksen verannalta löytyy kaksi kuollutta jänistä. Kaarti haravoi lähimetsät löytääkseen tähän syyllistyneen suden tai susilauman, tuloksetta. Seuraavana aamuna löytyy useampia jäniksiä ja muita pieneläimiä, sekä verannalta että nyt myös ympäri pihamaata. Osalta eläimistä on revitty sisuskalut ulos ja ne on levitelty ympäriinsä. Susia epäillään edelleen, vaikka niiden käytös vaikuttakin kummalta. Seuraavana aamuna kukaan ei enää epäile susia, sillä kuolleita eläimiä suolineen löytyy lisää, ja tällä kertaa ne on sidottu naruilla roikkumaan verannan katosta.

 

Tapaus järkyttää kaikkia ja muutaman kuukauden takainen välikohtaus palaa mieliin. Huhut lähtevät liikkeelle, riivaaja vaelteli jo tilan mailla. Palvelusväki oli pelosta suunniltaan ja kreivin rauhoittelut kaikuivat kuuroille korville. Siksi hän päätti kutsua paikalle parhaita magian taitajia. Kreivin kutsu kiiri ympäri maan ja tilalle alkoi saapua erilaisiin magian muotoihin perehtyneitä taitureita. Lisääntynyt väkimäärä lisää kuvitteellista turvallisuuden tuntua, mutta tähänkin yöhön tilan väki ummistaa silmänsä levottomina ja yön pitkinä tunteina hereille säpsähdellen.

 

Lamenin ensimmäinen osa pelattiin vuoden 2003 keväällä. Pelaajia oli hieman yli kaksikymmentä. Sää ei sallinut peliämme, sillä vaikka kevät tuntui olevan jo pitkällä, alkoi perjantaina melkoinen lumimyräkkä ja vielä lauantainakin sää oli kurja.

 

Kiitokset kaikille pelaajille, sekä erityiskiitokset kokille ja hänen orjalleen, unohtamatta kaartia joka urhoollisesti partioi tilan rajoja kelistä huolimatta.